ORAȘ: Bucuresti

JUDET: Bucuresti
21 Decembrie 2018, 15:55
„Taxi Gratis” îi ajută pe cei care nu pot se pot deplasa

"Cinstim binele" este competiţia de proiecte care fac bine în jurul lor. Campania oferă câte zece mii de euro pentru opt poveşti impresionante. Dragoş Bucur a ajuns vineri la primul câştigător, iniţiatorul proiectului "Taxi Gratis". Alex Bobeş îi transportă cu maşina personală la medic pe oamenii cu handicap locomotor.

Totul este 100% gratuit iar ideea i-a venit, recunoaşte el, după o experienţă grea prin care a trecut acum câţiva ani. „Am conştientizat, în acel moment, că persoanele cu problemele locomotorii nu se pot deplasa pe cont propriu”, spune Alex. Aşa că acum ajută, prin proiectul „Taxi Gratis” persoane cu handicap, nevăzători, suferinzi de boli grave.

Cei care au nevoie de ajutorul său se programează iar în ziua şi la ora stabilte vine cu maşina şi preia persoana respectivă. De cinci ani, de când face acest lucru, Alex a ajutat sute de oameni aflaţi în suferinţă. Problema că nu-i poate ajuta decât pe cei care au cărucioare pliabile, pe care să le pună în portbagaj. Cărucioarele normale, însă nu au loc în autoturism, care este maşina personală a lui Alex, nu un vehicul adaptat pentru persoanele cu dizabilităţi. Aşa că s-a înscris cu proiectul „Taxi Gratis” în competiţia de proiecte „Cinsteşte binele” şi a câştigat una dintre cele 8 finanţări de 10.000 de euro oferite celor care fac bine în jurul lor.

Dragoş Bucur s-a întâlnit cu el pentru a-i da personal cecul. L-a găsit pe Alex când ducea la medic un as la şah imobilizat în scaun cu rotile. A fost o întâlnire emoţionantă, iar Alex va folosi finanţarea pentru a face mai departe bine. „Planul meu este să achiziţionez, pentru acest proiect, o maşină adaptată pentru persoanele cu dizabilităţi, întrucât eu, în prezent, folosesc maşina personală pentru a-i ajuta pe oameni”, spune el.

“Intenţionez să-l dezvolt cât de mult se poate, atât la nivel local, în Bucureşti, cât şi poate, la un moment dat, în toată ţara. Campania "Cinstim binele" continuă. Vinerea viitoare, o nouă finanţare de 10 mii de euro va ajunge la destinaţie. Intră şi susţine proiectul favorit pe cinstimbinele.stirileprotv.ro!

Juriu

Dragos Bucur

Dragoș Bucur

Stirile PRO TV

Știrile PRO TV

Timisoreana

Timișoreana

ARC

Asociația pentru Relații Comunitare