ORAȘ: Cluj-Napoca

JUDET: Cluj
25 Ianuarie 2019, 12:21
Mai mulți actori și regizori cu suflet mare s-au alăturat medicilor ca să le facă bolnavilor zilele mai ușoare. Este vorba despre tineri din Cluj care vor duce mai departe terapia prin artă în spitale după ce au primit o finanţare de zece mii de euro în cadrul campaniei "Cinstim binele".

Actorii şi regizorii din Asociaţia "Create. Act. Enjoy" transforma saloanele de spital în săli de teatru sau ateliere de pictură. Concertele şi expoziţiile întregesc spectacolele care-i fac pe pacienţi să mai uite de suferinţă.

Diana Buluga, Create Act Enjoy: "Lucram cu ei exerciţii şi joculeţe inspirate din teatru, film, muzica. De anul trecut am introdus şi atelierele de realitate virtuală. Sunt pacienţi cu care ajungi să stai şi 20 şi ceva de minute, se prind în hore."

Artiştii cu suflet mare au mers în spitalele din Cluj. În acest an vor să invesealeasca şi bolnavi din Alba Iulia şi Râmnicu Vâlcea.

Iniţiatorii proiectului "Terapie prin arta în spitale" sunt câştigătorii din această săptămână ai campaniei "Cinstim binele".

Diana Buluga, Create Act Enjoy: "Finanţarea ne va ajuta să acoperim cheltuielile cu materialele consumabile. Şi o parte din onorariile artiştilor invitaţi."

O sută de oameni sunt implicaţi în activităţile artistice din spitale.

Campania "Cinstim binele" va aduce săptămâna viitoare o nouă finanţare de zece mii de euro. Intră pe site-ul cinstimbinele.stirileprotv.ro şi susţine proiectul favorit.

Juriu

Dragos Bucur

Dragoș Bucur

Stirile PRO TV

Știrile PRO TV

Timisoreana

Timișoreana

ARC

Asociația pentru Relații Comunitare