ORAȘ: Cluj-Napoca

JUDET: Cluj
28 Decembrie 2018, 12:49
Dragoş Bucur a găsit al doilea câştigător într-o bucătărie specială din Ardeal, unde aromele se îmbină perfect cu dragostea de a găti. Conceptul "Slow Food" promovează mâncarea cu dichis, făcută pe îndelete. O femeie din Turda, bucătar de profesie, găteşte după regulile "Slow Food" de zece ani. Le arătă şi oamenilor din jur cum să pună mereu pe masă bucate gustoase şi sănătoase.

Mesagerul campaniei "Cinstim binele", Dragoş Bucur, i-a oferit Martei cel mai frumos cadou de ziua ei.

Marta Pozsonyi: "Eu şi echipa mea lucrăm pe bază de voluntariat, eu sunt full time, asta e viaţa mea. Încercam să-i învăţăm să aprecieze ce au la ei în comunitate. Produsele au poveşti în spate, au oameni, animale, mediu înconjurător."

Marta Pozsonyi: "O să dezvoltăm un centru comunitar gastronomic. Ne trebuie echipamente ca să învăţăm, o să organizăm cursurile."

Marta îi invită pe pofticioşi să evadeze din prezent şi să călătorească în lumea gusturilor.

Dragoș Bucur: "Pentru că ne place mult iniţiativa ta de bine, Slow Food Turda, dă-mi voie să-ţi ofer acest cec. Este o finanţare de zece mii de euro pe care tu îi poţi folosi să-ţi susţii proiectul".

Marta vrea să formeze oameni care să devină furnizori de hrană sau servicii culinare. E bucătar de meserie, dar a ales să nu practice asta într-o bucătărie de restaurant. 

Vinerea viitoare, o nouă finanţare de 10.000 de euro din campania "Cinstim binele" va ajunge la destinaţie. Intră şi susţine proiectul favorit pe site-ul cinstimbinele.stirileprotv.ro.

Juriu

Dragos Bucur

Dragoș Bucur

Stirile PRO TV

Știrile PRO TV

Timisoreana

Timișoreana

ARC

Asociația pentru Relații Comunitare