ORAȘ: Reghin

JUDET: Mures
01 Februarie 2019, 10:29
Campania "Cinstim binele" sprijină iniţiativele oamenilor care fac bine în jurul lor şi oferă zece mii de euro în această săptămână unui as în reciclare. Un agricultor din Reghin se mândreşte cu recoltele de legume şi fructe obţinute cu ajutorul compostului.

Răzvan Ilieș: "Adunăm resturile de la bucătărie, coji de legume, fructe şi şerveţele. Le punem la compost. În urma acţiunii microorganisemlor şi a micilor animale din sol care transforma materia vegetală. Rezulta humusul şi materia organică şi această materie e folosită de plante ca să crească."

Un metru cub de compost poate fi folosit ca să asigure mâncare timp de un an pentru o familie de trei persoane.

Programul "Reghin compostează" e marea provocare pentru tânărul care vrea să-i înveţe pe oamenii din jurul lui cum să facă îngrăşământ natural din deşeurile adunate în gospodărie. Iniţiatorul proiectului a primit o finanţare de zece mii de euro în Campania "Cinstim binele".  Dragoş Bucur i-a dat vestea cea mare.

"Cu banii câştigaţi la acest proiect, vrem să luăm cargo-biciclete pentru transportul materialelor biodegradabile şi să promovăm proiectul
", spune castigatorul.

Campania "Cinstim binele" va oferi săptămâna viitoare ultima finanţare de zece mii de euro. Susţine proiectul favorit pe site-ul cinstimbinele.stirileprotv.ro.

Juriu

Dragos Bucur

Dragoș Bucur

Stirile PRO TV

Știrile PRO TV

Timisoreana

Timișoreana

ARC

Asociația pentru Relații Comunitare