ORAȘ: Ponorâta

JUDET: Bucuresti
18 Ianuarie 2019, 10:54
Campania "Cinstim binele", care sprijină iniţiativele oamenilor simpli, a ajuns în această săptămână în Maramureş într-un loc unde sărăcia depăşeşte limitele imaginaţiei. Cu ajutorul finanţării de zece mii de euro, mai mulţi oameni cu inima mare vor să refacă cinci adăposturi care abia pot fi numite case.

Oamenii din Ponorâta, cei mai mulţi rromi, îşi duc viaţă de azi pe mâine. Au construit adăposturi care stau să cadă şi se înghesuie câte zece persoane în câţiva metri pătraţi.

Nadia Gavrilă: "Ponorâta este una dintre cele mai sărace comunităţi pe care eu le-am întâlnit. În general, trăiesc din munci sezoniere, adunat de fier vechi, ajutor social. Mai nou, din ce în ce mai mulţi oameni sunt angajaţi la o firmă care e la vreo 15 km."

Asociaţia "Reality Check" îi ajută de mai mulţi ani, iar casele încep să prindă forma şi lasă în urma pereţii de chirpici şi folie. Într-o zi geroasă a ieşit soarele şi în Maramureş, când mesagerul campaniei "Cinstim binele" Dragoş Bucur a adus vestea cea mare.

Cu finanţarea de zece mii de euro, cinci case alese de oamenii locului vor fi renovate de Asociaţia "Reality Check".

Nadia Gavrila: "E o satisfacţie imensă să vezi că viaţa oamenilor se îmbunătăţeşte, chiar dacă este un acoperiş, o fereastră."

Campania "Cinstim binele" va veni săptămâna viitoare cu o nouă finanţare de zece mii de euro. Intră pe site-ul cinstimbinele.stirileprotv.ro şi susţine proiectul favorit.

Juriu

Dragos Bucur

Dragoș Bucur

Stirile PRO TV

Știrile PRO TV

Timisoreana

Timișoreana

ARC

Asociația pentru Relații Comunitare